Sarin puutarhat

Sarin puutarhat
Helsingin Kevätmessut ja sen Oma Piha -puutarhamessut aukesivat tänään

Helsingin Kevätmessut... upeat puutarhamessut!

Käväisin tänään pika pikaa Helsingin puutarhamessuilla eli Kevätmessuilla. Siellä on nyt tosi paljon nähtävää. Tässä teille vähän poimintoja messuilta. Tämä postaus on näkyvissä huomiseen asti. Huomenna tämä blogi siirtyy toiseen pohjaan. Aluksi näkymä on raakile, eli älkää ihmetelkö blogin ulkoasua ; )  Lue lisää »

Huhtikuun alun pihapuuhia on pihakieveyksen harjaus, pensaiden leikkaus.

Viikonlopun pihapuuhia

Näin huhtikuun ekan viikonlopun pihapuuhiin kuuluu kivituhka-alueen haravointi ja laattojen harjaus.... ja melkeinpä tärkeinpänä sipulikukkien ihastelu. Omenapuut on jo leikattu hyvänä ajankohtana.

Lue lisää »

Turun Piha&Puutarha messuilla on paljon nähtävää ja ostettavaa

Turun Piha & Puutarha messuilla

Käväisin tänään Turun Piha & Puutarha messuilla. Turun puutarhamessuille on päästävä joka kevät, sillä yleiskoristelut ovat aina olleet todella upeat. Kukkia on paljon ja monenlaista...puita, pensaita, perennoja kuin myös sipulikukkia. Tässä teille muutama kuva messuilta. Tekstiä on nyt vähän blogin muutosten takia.  Lue lisää »

Kevätmessujen OmaPiha messujen pääsyliput arvonnassa

Messulippujen arvonta ja muuta jännitystä

Nyt on mahdollisuus voittaa pääsylippupaketti Helsingin Kevätmessuille. Paketti sisältää 2 pääsylippua. Arvonta on huomenna torstaina. Tämä on siis pika-arvonta, joten toimi heti!  Lue lisää »

Kevään esimmäiset sipulikukat kuten lumikellot, krookukset, tulppaanit ja muut

Kevään ekat sipulikukat

Tänään on niin lämmintä ja aurinkoista, että lumi sulaa ihan vauhdilla... ja ekat krookuksetkin aukaisivat kukkansa. Tällaista säätä kun jatkuu muutama päivä, niin piha on täynnä kukkivia krookuksia. Ja parvekkeella alkaa erikoistulppaanit kukkia... ihana kevät!  Lue lisää »

Narsissit ja keltaiset neilikat ovat miedosti tuoksuvia pääsiäiskukkia.

Tuoksuvaa pääsiäistä!

Pääsiäiseen kuuluu aina kukat. Koska rakastan tuoksuvia kukkia, niin nyt valitsin narsisseja sekä hennon keltaisia neilikoita. Kummatkin tuoksuvat sopivasti, ei liian vahvasti. Nämä narsissit ovat samoja, joista instagramissa oli kuva jokin aika sitten... olen näet pitänyt niitä viileässä.  Lue lisää »

Onko Musta Multa huonoa vai hyvää multaa... ainakin siinä on hyvä mururakenne

Musta Multa - huonoa vai hyvää?

Nyt jouduin muuttamaan käsitystäni Mustasta Mullasta. Kaikki lähti siitä, kun kuulin, että pussimullassakin voi olla hyvä mururakenne. Tiesin kyllä, että kasvimaaviljelyssä maan hyvä mururakenne on edellytys runsaaseen satoon. Mutta sisäkukkien multatuotteissa siitä ei ole koskaan puhuttu. Tein siis sen multatestin... Lue lisää »

Ihana vapautettu Howeara orkidea isossa lasikuvussa, pääsiäisen kukka

Lasikuvun onnellinen orkidea

Kukat välillä yllättävät. Hain tämän orkidean ihan vaan sen enempää ajattelematta. Ihmettelin matkalla vähän, miksi ihmeessä tämän värinen! Keltainen yhdistettynä viininpunaiseen ei todellakaan kuulu lemppareihini. MIkä ihme tässa oikein kiehtoi? Lue lisää »

Minikasvihuoneen turvepelleteihin saa siemenet multaan nopeasti ja siisitisti

Nopeasti ja siististi siemenet multaan

Tein jo kaikki maaliskuun kylvöt ja multa oli viety takaisin varastoon sekä kylvöpaikka siivottu. Mieli muuttuu... halusin sittenkin vielä kylvää punaisen ja keltaisen lupiinin siemenet. NImittäin aikaisin kylvettynä ne voivat kukkia jo ekana kesällä. Onneksi löytyi apu tällaiseen pikakylvöön.   Lue lisää »

Maaliskuun mullanvaihdot, leikkamiset, kouliminen ja ihanat krookukset

Mullanvaihtoa, leikkaamista, koulintaa.... ja ihanat sieberinsahramit

Aurinko paistoi näihin kirjaviin krookuksiin, ja ne aukaisivat kukkansa. Voi ihanuutta! Oli pakko hakea kamera heti ja ottaa pari kuvaa kesken mullanvaihdon. Tänään sainkin paljon aikaan, sillä jäljelle jäi ainoastaan kyhmypelargoni. Sen mullanvaihto vaatii toisen käsiparin avuksi ja uuden tuen.  Lue lisää »

Sarin puutarhat

Sarin puutarhat -blogia pitää aito hortonomi Sari Weckström, joka rakastaa kukkia, puutarhan värejä ja tuoksuja. Hän on kiinnostunut myös luonnonmukaisemmasta puutarhanhoidosta ja puutarha fengshuista. Blogissa paljon tietoa ja vinkkejä.

"On nautinto tehdä itse käsin ja kokeilla kaikenlaista uutta."

Hyvät ajankohdat puutarhatöille, kuun ja perinnetiedon mukaan:

8.-21.4. mullanvaihto, kylvöt ja istuttaminen

to 7.4. nauti puutarhastasi 
pe 8.4. mullanvaihto,kylvöt, istutus
la 9.4. mullanvaihto, kylvöt, istutus
su 10.4. mullanvaihto, kylvöt, istutus
ma 11.4. älä kastele
ti 12.4. älä kastele
ke 13.4. kastele sisäkukat
to 14.4. kastele sisäkukat

Pari perusasiaa kuun vaiheista puutarhatöissä näet täältä, klik.

Wanhan ajan Kuukalenteri 2016 myynnissä Puutarha Studion pienessä nettikaupassa. Siitä näkee tarkemmin hyvät mullanvaihdon, vihannesten kylvön, vesakon raivauksen yms. päivämäärät. Kuukalenteria on myynnissä koko vuoden.

OTA YHTEYTTÄ:

sarinpuutarhat@gmail.com


Twitter

Instagram